Sarajevo donelo hitnu meru kao vid podrške građanima zbog zagađenog vazduha

Ovu odluku potvrdio je i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka

Sarajevo
Pixabay

Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. će već od ovog i svakog sledećeg vikenda, sve do 1. marta ove godine svim rezidentima BiH omogućiti upola jeftinije karte za Trebevićku žičaru, što je doneto kao hitna mera i vrsta podrške građanima glavnog grada BiH zbog visoke zagađenosti vazduha.

Ovu odluku potvrdio je i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, preneo je portal Klix.ba.

Od 11. januara 2020, pa sve do kraja februara ove godine, svi državljani BiH će u danima vikenda, subotom i nedeljom, moći da kupe povratnu kartu za Žičaru po ceni od samo tri KM, saopšteno je iz uprave Grada Sarajeva.

Gradonačelnik Skaka ističe da je ovoj jedan od načina da se građanima Sarajeva olakšaju dani kada je visoko zagađenje.

“Svakodnevno dobijamo informacije o visokoj zagađenosti vazduha. Želimo da olakšamo građanima da izađu na čist vazduh, da uživaju u vazdušnoj banji na Trebeviću. Prošle godine smo ovu akciju poklonili samo delu stanovništva, ali ove godine ćemo to omogućiti svim bh. gradanima sa namerom da ih podstaknemo da na lep način iskoriste vikende i da dođu na Trebević“, rekao je Skaka.

Popust će se, kako ističu iz JP Sarajevo d.o.o,dobijati uz predočavanje odgovarajućeg dokumenta izdatog u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar