Novi Sad dočekao Novu uz Bajagu, Jagodina uz “Vidovdan” ali bez ijedne rođene bebe u nekim gradovima (FOTO)

Tri osobe su zbog težeg trovanja alkoholom završile na odeljenju Urgentne medicine u Jagodini

Novi Sad
TANJUG - JAROSLAV PAP

Stotine Novosađana i gosti iz inostranstva dočekali su Novu 2020. godinu na trgu u centru Novog Sada, uz Bajagu i instruktore, grupu Artan Lili i di-džeja Mahmut Orhana iz Turske.

Trg slobode bio je dupke pun građana, koji su zajedno, u glas, odbrojavali poslednje sekunde 2019. godine, a tačno u ponoć počeo je tradicionalni vatromet.

Foto: TANJUG – JAROSLAV PAP 

Na binu na trgu najpre je izašao Artan Lili, a posle 23 sata počeo je koncert Bajage i instruktora. Stotine građana dočekali su novu 2020. godinu uz Bajagin hit “Godine prolaze”.

Od jedan posle ponoći počeo je nastup di-džeja iz Turske Mahmut Orhana.

Foto: TANJUG – JAROSLAV PAP

Dežurni službe Hitne pomoći Doma zdravlja u Jagodini imali su noćas dosta posla zbog tuča i povreda od pirotehničkih sredstava, ali i zbog alkoholisanih građana.

Tri osobe su zbog težeg trovanja alkoholom završile na odeljenju Urgentne medicine, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Nije bilo teže povređenih, a osim u Hitnoj pomoći nekoliko ljudi je zbrinuto na licu mesta.

Uglavnom se radilo o uličnim tučama, kažu u Hitnoj.

Na gradskom trgu u Jagodini, uz srpsku pevačicu Gordanu Lazarević i raskošan vatromet, novu 2020. godinu dočekalo je oko 2.500 građana Jagodine, Chuprije i Paraćina.

Foto: TANJUG – DUSAN ANICIC 

Hitove ove pevačice: “Vidovdan”, “Svilen konac”, “Stojanke”, “Otvori mi, belo Lenče”, “Oprosti mi što mislim na tebe”…, pevali su svi na trgu.

Bilo je veoma veselo. Bilo je i dosta pritehnike, a policija, koje je bilo dosta, na trgu je oslobodila prostor za bacanje petardi i pirotehničkih srdstava, da se ne bacaju među ljude kako neko ne bi bio povređen.

Foto: TANJUG – DUSAN ANICIC 

Policajci na trgu izjavili su Tanjugu da je doček protekao bez problema, a posla nisu imali ni dežurni vatrogasci i služba Hitne pomoći.

U porodilištima Opštih bolnica u Jagodini, Chupriji i Paraćinu, u kojima se porađaju i žene iz Despotovca, Svilajnca i Rekovca, nije bilo novorođenih beba u ovoj godini, rečeno je Tanjugu u ovim ustanovama.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar