Dačić najavio: “Posle praznika sa Vučićem o izborima”

On je naveo da bez obzira da li će u SNS ili SPS svi biti zadovoljni tom idejom, da je sa Vučićem razgovarao i da će sa njim to dogovoriti na kraju.

Ivica Dačić
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Socijalištičke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem dogovorio da posle praznika razgovaraju o predlogu da socijalisti i Srpska napredna stranka (SNS) eventualno zajedno izađu na predstojeće izbore.

“Dogovorili smo da posle praznika razgovaramo, odnosno u tom periodu dok ne budu raspisani izbori. Ta ideja je shvaćena pozitivno, ne sa nekim negativnim predznakom, kao što ni ja nisam imao neke dileme..”, rekao je Dačić za TV Prva.

On je naveo da bez obzira da li će u SNS ili SPS svi biti zadovoljni tom idejom, da je sa Vučićem razgovarao i da će sa njim to dogovoriti na kraju.

Dačić je pre nekoliko dana saopštio da je predsedniku Aleksandru Vučiću predložio da socijalisti i Srpska napredna stranka zajedno izađu na predstojeće izbore.

“Ja predlažem da idemo zajedno na izbore da ne bi bilo problema i da bi se videlo da nema razloga da me iko sumnjiči da idem sa opozicijom”, rekao je Dačić pre desetak dana tada povodom nekih kritika u javnosti da SPS nije lojalan partner SNS-a i da želi da se udruži sa opozicionim strankama.

On je rekao i da su neki političari sada na novogodišnjem odmoru i da nemaju vremena da se izjašnjavaju o ovako važnim temama, uključujći, kako je dodao, i neke iz vlade.

Dačić uputio oštre reči DPS: ”Prestanite da širite neistine i laži! Moramo da brinemo o Srbima u CG”

Kazao je i da dok je Vučić bio premijer nije bilo odmora, ni pauza, ali da je sada disciplina “malo popustila”.

“Ja sam stari kadar i Novu godinu sam dočekao i proveo u Beogradu”, rekao je Dačić i dodao da ga čudi da neki od organa ne rade za vreme praznika.

Ako sad ne radimo kad ćemo, rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar