Dačić i Šib razgovarali o Kosovu: Što pre treba nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Osim ovog pitanja, razmenili su mišljenja i o drugim značajnim temama

Dačić i Šib sastanak
Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova / Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom, a u razgovoru je konstatovano da je u ovom momentu od suštinske važnosti da se što pre nastavi dijalog između Beograda i Prištine.

Ministar Dačić i ambasador Šib su izrazili i očekivanje da će Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana u maju ove godine u Zagrebu dati dodatni podstrek evropskim integracijama zemalja iz regiona i ukupnom razvoju njihovih međusobnih odnosa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasador Šib je ponovio poziv ministra spoljnih poslova Nemačke Hajka Masa ministru Dačiću za učešće na konferenciji nemačko-francuske Inicijative za borbu protiv nelegalne trgovine malim i lakim naoružanjem na Zapadnom Balkanu, 31. januara ove godine u Berlinu.

Pored toga ambasador Šib je uručio ministru Dačiću i pozivno pismo za učešće na šestom zasedanju Berlinskog dijaloga o energetskoj tranziciji, koje će se održati 24-25. marta 2020.

Zajednički je izražena spremnost da se u toku ove godine ulože napori za dodatno unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Nemačke.

Pored razmene mišljenja o najvažnijim aspektima bilateralne saradnje, posebno je bilo reči o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i odnosima u regionu Zapadnog Balkana, precizira se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar