Čime se bavi osmogodišnjak koji je od YouTuba za godinu dana zaradio 26 miliona dolara

Imao je ideju i pomoć roditelja da je sprovede u delo. Sada je milioner a uživa u onome što radi

Rajan Kaji
printscreenYouTube

Osmogodišnji Rajan Kaji sa YouTube kanala Ryan’s World (ranije Ryan ToysReview) najplaćenija je YouTube zvezda na svetu a svoje poslovno carstvo izgradio je zahvaljujući video-recenzija igračaka – naravno, uz pomoć svojih roditelja. 

Prema podacima koje je objavio Forbes, Rajan je inkasirao oko 26 miliona dolara, a ta cifra se odnosi na podatke od juna 2018. do juna 2019, što je za četiri miliona dolara više nego prethodne godine.

Sve je počelo dok je Rajan imao samo četiri godine i bio veliki fan videa koji prikazuju recenzije igračaka. Tada je zamolio tatu i mamu da mu pomognu da sam napravi svoj kanal – i uspeo je!

Njegov kanal postao je viralan 2015. godine zahvaljujući snimku koji prikazuje Rajana kako otvara i gleda sadržaj kutije sa oko 100 igračaka iz “Pixar” crtaća “Cars”, a koji je dosad imao preko milijardu pregleda:

Od tada do danas on je postao globalni fenomen, a njegov YouTube zasad ima 23 miliona pretplatnika.

Zanimljivo je da gromna većina zarade, čak 95 odsto, dolazi od sponzorisanih postova a ostatak od oglasa koji se pokazuju pre videa. Takođe, video-snimci sa decom prosečno imaju skoro tri puta više pregleda u odnosu na ostale vrste video-zapisa sa kanala sa velikim brojem pretplatnika, pokazalo je ovogodišnje istraživanje Pew Research Center, a prenosi Forbs. Druga studija istog centra otkrila je da 81 odsto roditelja sa decom do 11 godina pušta decu da svakog dana gledaju YouTube.

Na drugom mestu po zaradi ove godine bio je kanal Dude Perfect sa 20 miliona dolara koji je prošle godine bio na trećem, a na trećem Anastasja sa svojim kanalom Nastya, sa 170 miliona pretplatnika koji su pogledali njene snimke 42 miliona puta i doneli joj zaradu od 18,3 miliona dolara.

Iako se je reč o vrtoglavim sumama, definitivno se stiče utisak da dolazi vreme “nekih novih klinaca” u kojem će daca da preuzmu primat zahvaljujući idejama za novo doba.

 

I. Vujnović

 

Izvor: forbes, Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar