“Srbija prva u centralnoj i istočnoj Evropi koja ima strategiju veštačke inteligencije”

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala je danas na otvaranju Nedelje održivog razvoja u Abu Dabiju (Abu Dhabi Sustainability Week - ADSW)

Muhamed
Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala je danas na otvaranju Nedelje održivog razvoja u Abu Dabiju (Abu Dhabi Sustainability Week – ADSW).

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona je istakla da učešće na ovom važnom skupu, na kojem će biti predstavljena najviša dostignuća u oblasti tehnologije, energetike, zdravstva, obrazovanja, veštačke inteligencije i drugih oblasti, predstavlja potvrdu odličnih odnosa i bliskog partnerstva Srbije sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

“Ujedinjeni Arapski Emirati su zemlja koja danas u svetu predvodi razvoj u oblasti nauke i tehnologija, posebno zelene ekonomije“, istakla je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da je imala jako dobar razgovor sa šeikom Muhamedom bin Zajedom Al Nahjanom, koji je tom prilikom uputio pozdrave predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. “Nadamo se da će šeik Muhamed bin Zajed ove godine imati još jednom priliku da poseti našu zemlju“, rekla je Brnabić.

 

Foto: Vlada Srbije

Predsednica Vlade je rekla da joj je bila čast da ispred Republike Srbije uruči jednu od nagrada u oblasti obrazovanja koja se dodeljuje na forumu u Abu Dabiju.

“Srbija je tek 26. zemlja u svetu koja je usvojila Strategiju razvoja veštačke inteligencije i prva u centralnoj i istočnoj Evropi koja ima takvu strategiju, i već smo odvojili značajne resurse za ulaganje u tu oblast“, naglasila je premijerka i dodala da će to biti još jedna tema sa kojom će se nastaviti saradnja sa UAE.

Nedelja održivog razvoja u Abu Dabiju predstavlja globalnu platformu za ubrzanje održivog razvoja u celom svetu i okuplja ljude iz sveta politike, stručnjake iz industrije, tehnologije i lidere održivosti nove generacije.

Ova platforma podstiče razmenu znanja, primenu novih strategija i pružanje rešenja za pokretanje ekonomskog razvoja i društvenog napretka. Takođe, platforma je posvećena unapređenju razumevanja glavnih društvenih, ekonomskih i ekoloških trendova koji kreiraju održivi razvoj u svetu, kaže se u saopštenju iz Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar