Preokret o padu aviona: Povučeno prvobitno saopštenje u kome se isključuje teroristički napad

Ambasada je u novom saopštenju navela da se uzroci incidenta "razjašnjavaju", kao i da prethodna saopštenja o uzrocima nesreće "nisu zvanična"

Iran
Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Ambasada Ukrajine u Iranu zamenila je saopštenje o uzrocima pada aviona u Teheranu u kojem se teroristički ili raketni napad isključuje kao uzrok nesreće.

Ambasada je u novom saopštenju navela da se uzroci incidenta “razjašnjavaju”, kao i da prethodna saopštenja o uzrocima nesreće “nisu zvanična”.

“Informacije o uzrocima avionske nesreće razjašnjava komisija. Svako saopštenje koje se odnosi na uzroke nesreće pre odluke navedene komisije nije zvanično”, kaže se u saopštenju.

Ukrajinska aviokompanija “Internešnal erlajnz” saopštila je, povodom pada njihovog “boinga” u Teheranu, da je mogućnost greške pilota minimalna i da je letelica bila u dobrom stanju.

Predsednik ukrajinske aviokompanije Evgenij Dikne je rekao da je avion koji se srušio bio “jedan od najboljih” i da je bio na servisu pre dva dana.

Kako prenosi Tas s, predstavnici kompanije su odbacili mogućnost greške pilota.

Najavljeno je da će detalji biti saopšteni nakon što budu objavljeni rezultati zvanične istrage.

Ukrajinski avion, koji se sa 176 putnika i članova posade srušio ubrzo po poletanju sa aerodroma u Teheranu, nije proglasio uzbunu.

Avion se srušio samo nekoliko sati nakon što je Iran izveo raketni napad na dve baze u Iraku u kojoj su smeštene američke snage, u znak odmazde zbog ubistva najmoćnijeg iranskog generala Kasema Sulajmanija.

Portparol iranske službe za saobraćaj, Kasem Biniaz, izjavio je da se jedan od motora na avionu zapalio.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar