Prvorođenim bebama i mamama od grada 300.000 dinara

Od danas Beograd svakoj porodilji daruje uvećan novčani iznos za novorođene bebe

Radojičić
Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić jutros je obišao prvorođene bebe u 2020. godini u KBC “Zvezdara”, GAK “Višegradska” i KBC “Dragiša Mišović” i njihovim majkama uručio novčane vaučere.

On je istakao da je jedna od najlepših dužnosti gradonačelnika upravo obilazak prvorođene bebe, prvog dana nove godine i uručivanje donacije od 300.000 dinara.

Foto: Beoinfo

“Noćas u 00.01 rođene su tri bebe, devojčica u porodilištu na Zvezdari, a dva dečaka u GAK “Višegradska” i KBC “Dragiša Mišović”. Nama je važno da kao i prethodnih godina imamo što je moguće više beba u ovoj godini. U 2018. godini rođeno je više od 19.600 beba, a kada je u 2019. godini pravljen presek, taj broj je bio nešto veći nego tada, što znači da populaciona politika Vlade Srbije daje rezultate”, rekao je Radojičić.

On je podsetio da je Grad Beograd u prethodnoj godini osim finansijske pomoći za bliznačku trudnoću i četvrti pokušaj vantelasne oplodnje, u 2020. godini uveo novinu da sa po 10.000 dinara pomogne porodicama za drugorođeno dete.

“Grad Beograd će i dalje voditi računa o deci, a moja vizija Beograda jeste da se razvija u pravcu zdravijeg grada i prilagođenijeg razvoju i obrazovanju dece. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još bolje rezultate, s obzirom na to da ako želimo svetliju budućnost neophodno je da imamo više beba, ali i da mladi ljudi žele da ostanu u Srbiji”, zaključio je Radojičić.

Foto: Beinfo
 

Izvor: Beoinfo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar