Otvoren Teodosićev hotel na Divčibarama (FOTO)

Hotel raspolaže sa 111 opremljenih smeštajnih jedinica - soba i apartmana, različitih tipova i veličina

Divcibare
TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Na Divčibarama, zimskom centru najbližem velikim gradovima u Srbiji – Beogradu i Novom Sadu, otvoren je najmlađi i najveći hotel “Crni vrh”, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasima Ljijaća.

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom otvaranju novoizgrađenog hotela “Crni vrh” na Divčibarama.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on


Vučić i Ljajić su, sa vlasnikom, bratom proslavljenog košarkaša Miloša Teodisića, Jovanom Teodisićem, obišli hotel kategorizovan sa četiri zvezdice, koji se prostire na tri nivoa i raspolaže sa 111 opremljenih smeštajnih jedinica – soba i apartmana, različitih tipova i veličina.

 Otvaranju hotela, koji je smešten u mirnom okruženju borove šume, a čiji se celokupan kompleks prostire na 2,2 hektara zemljišta, prisustvuje i veliki broj srpskih sportista i sportskih radnika, među kojima su i legendarni košarkaški trener Dušan Duda Ivković, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, proslavljeni fudbaler, novi trener FK “Crvena zvezda” Dejan Stanković i bivši fudbaler tog kluba Marko Pantelić.

Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Hotel, u kojem je zaposleno 80 radnika, sadrži velnes i spa centar opremljen zatvorenim bazenom, biosaunom, parnim kupatilom, teretanom, đakuzijem, a poseduje restoran, bar i loundž – bar, kao i igraonicu za decu.

Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC 

U okviru hotela nalazi se i Kongresna sala sa kapacitetom od 350 sedećih mesta, a za razvoj sporta i sportiste različitih vrsta, od posebnog značaja je što se uz sam hotel gradi moderna sportska dvorana, po standardima FIBA, povezana toplom vezom sa glavnim objektom, a pogodna za organizaciju takmičenja, domaćih i međunarodnih.

Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC 

Sportska dvorana, koja će imati pet sportskih terena – za košarku, fudbal i druge sportove, biće završena, prema najavama, 2020. godine.

Izgradnja hotelskog kompleksa, koji će doprineti i razvoju turizma u delu zapadne Srbije, trajala je manje od dve godine, a prilikom gradnje vodilo se računa o ekologiji, energetskoj efikasnosti i izvorima obnovljive energije.

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Nalazimo se na Divčibarama, u srcu Šumadije. Ono što je za ljude zanimljivo, veliki Miloš Obrenović je prvi uvideo značaj Maljen planine, znao je da su od posebnog značaja za našu Srbiju. Zato hoću naročito da se zahvalim Milošu Teodosiću koji je uložio ogroman novac zajedno sa svojom porodicom ovde u Srbiju. Ponosan sam i veoma zahvalan što su to učinili za svoju zemlju. Veličanstveni hotel, 7.8 miliona je investicija, ovo je ogromna investicija. Idealno mesto na 980 metara nadmorske visine, idealan je vazduh, sa većom koncentracijom joda nego u Srbiji inače. Ovo je deveti veliki projakat koji mi pomažemo zato što hoćemo da razvijemo infrastrukturu, imamo odlična i prelepa mesta.”- Predsednik Vučić nakon svečanog otvaranja novoizgrađenog hotela “Crni vrh” na Divčibarama.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on


Izbor prirodnog materijala – bilećkog i pirotskog kamena, drveta i drugih materijala, hotelu pomaže da se što bolje uklopi u planinski ambijent koji ga okružuje.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar