Produžen rok za reprogramiranje dugova prema “Infostanu”

95 odsto građana redovno namiruje svoje obaveze

Infostan
Infostan

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd doneo odluku da se reprogram neplaćenih obaveza koji građani imaju prema „Infostanu” produži do 31. marta 2020. godine.

„Grad Beograd je 18. oktobra doneo odluku da se svim dužnicima „Infostana” ponudi reprogram dugova imajući u vidu da je Narodna skupština Republike Srbije donela Zakon o izvršenju i obezbeđenju, koji podrazumeva da postojeći sudski procesi pređu u nadležnost izvršitelja. Kako bismo pomogli građanima koji u nekom trenutku nisu bili u stanju da plaćaju svoje obaveze, doneli smo odluku da im ponudimo reprogram duga pod veoma povoljnim uslovima, što podrazumeva otpis kamate i plaćanje duga na rate. Od oktobra do danas više od 5.400 dužnika je ušlo u reprogram i oni su u budžet grada uplatili preko 250 miliona dinara. Zbog toga smo danas doneli odluku da se reprogram produži do 31. marta naredne godine“, poručio je Vesić i pozvao sve građane koji imaju dug prema „Infostanu” da iskoriste ponuđeni reprogram i regulišu svoje obaveze, jer novog reprograma neće biti.

Vesić je istakao da preko 95 odsto građana redovno namiruje svoje obaveze prema „Infostanu”, ali da Grad Beograd razume i one koji su se u nekom trenutku našli u životnim problemima, tako da im omogućuje da na fer i korektan način regulišu svoje dugove.

„Kada je Skupština na predlog Ministarstva pravde donela odluku da se ovi sporovi iz sudova presele kod izvršitelja, normalno je bilo da Grad ponudi reprogram dužnicima i tako zaštiti svoje građane, uz obavezu da plate ono što su dužni“,poručio je zamenik gradonačelnika i pozvao sve da iskoriste ovu priliku.

 

Izvor: Beoinfo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar