Bez sporazuma o primirju, NATO bombarduje Libiju

Komandant Libijske nacionalne armije Kalifa Haftar napustio Moskvu bez stavljanja potpisa na primirje

Sergej Lavrov
Tanjug/ AP Photo/Pavel Golovkin

Komandant Libijske nacionalne armije Kalifa Haftar napustio Moskvu bez stavljanja potpisa na primirje, potvrdio Lavrov. Mediji: Počelo NATO bombardovanje, javlja B92.

Nakon što je objavljeno da je Haftar napustio Moskvu, bez postignutog sporazuma o primirju u Libiji između snaga lojalnih Haftaru i zvanične vlade koju podržavaju Ujedinjene nacije, počelo je NATO bombardovanje Libije saopštio je Sergej Lavrov, ruski ministar spoljnih poslova.

Haftar se u Moskvi, kako preose svetski mediji, u ponedeljak sastao sa premijerom međunarodno priznate Libije, Fajezom Sarajem. Oni su pokušali, uz medijaciju Rusije i Turske da postignu primirje, odnosno prekid vatre. Međutim, rano jutros iz Moskve je saopšteno da je Haftar napustio rusku prestonicu bez postignutog dogovora.

Istočno libijske snage, odnosno Libijska nacionalna armija, na čijem čelu je Haftar, pokušavaju da zauzmu Tripoli, koji je pod komandom vlade koju podržavaju međunarodne snage.

Haftarove snage su danas saopštile da su spremne i posvećene tome da postignu pobedu.

Kako prenosi Rojters, nakon što je Haftar napustio Moskvu počeli su oružani sukobi na jugu Tripolija, a u saopštenju objavljenom na lokalnoj televiziji Haftarova vojska je proglasila sporemnost i opredeljenje za pobedu.

Izvor: B92

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar