Na trgovima ili u restoranima: Širom Srbije večeras se dočekuje pravoslavna Nova godina

U pojedinim gradovima u "Srpsku" Novu godinu građane će uvesti neka od najpopularnijih imena domaće estrade

Doček Nove godine
TANJUG - TARA RADOVANOVIC

U gradovima širom Srbije večeras će biti organizovan doček Nove godine po julijanskom kalendaru, na trgovima ili u restoranima.

Beograđani tradicionalno dočekuju Novu godinu ispred Hrama Svetog Save, gde njih i goste Beograda u ponoć očekuje vatromet.

Na platou ispred hrama biće održan moleban za početak pravoslavne Nove godine i molitveni skup podrške srpskom narodu u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji.

U pojedinim gradovima u “Srpsku” Novu godinu građane će uvesti neka od najpopularnijih imena domaće estrade.

Tako će u Vrnjačkoj banji večeras nastupiti Dragana Mirković, u Čačku Miroslav Ilić, Rumi Goran Bregović, dok će folk pevač Saša Matić zabavljati publiku na trgu u centru Surdulice.

Željko Joksimović pevaće u Kuli, u Kragujevcu nastupaju “Neverne bebe”, u Nišu Alen Ademović, a u Prokuplju “Amadeus bend”.

I u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, u Gračanici, Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Štrpcu, biće organizovan doček, prenosi RTS.

Gračanica tradicionalno organizuje doček pravoslavne Nove godine na otvorenom, uz vola na ražnju i muzički program, pa će, kako je najavljeno, na Trgu oslobodilaca okupljenima pevati Slobodan Radanović.

Vo na ražnju se sprema i u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici.

U Kosovskoj Mitrovici pevaće Željko Vasić i Vanja Mijatović.

U Leposaviću će pevati Milan Topalović, a organizatori programa u tim sredinama najavljuju vatromete u ponoć.

Pored proslava na otvorenom, u mnogo srpskih sredina mališanima će biti uručivani novogodišnji pokloni.

U Zvečanu će biti održana akademija Udruženja roditelja “Podrži me”, koje okuplja roditelje dece sa smetnjama u razvoju na prostoru KiM i kojima će biti uručena pomoć iz Republike Srpske u akciji prikupljanja sredstava za izgradnju Dnevnog centra udruženja za 144 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar