Fabrici: Reforma javne uprave ključna za proces evrointegracija

Šef Misije EU u Srbiji Sem Fabrici kazao je da reforma javne uprave predstavlja ključni element

Sem Fabrici
TANJUG/ TANJA VALIC

Reforma javne uprave ključna je u procesu pristupanja Srbije EU, njen cilj je da pruža bolje usluge kako građanima, tako i privredi, a u našoj zemlji po tom pitanju u poslednjih nekoliko godina učinjeno je dosta, ali preostalo je još da se radi, rečeno je danas na panelu “Put ka EU = put ka javnoj upravi na usluzi građanima”.

Šef Misije EU u Srbiji Sem Fabrici, na panelu koji je organizovao Centar za evropske politike – CEP, kazao je da reforma javne uprave predstavlja ključni element u procesu pristupanja Srbije EU i u tom smislu naveo da je Unija počela još 2014. godine da pruža finansijsku pomoć kako bi ta reforma što bolje bila sporvedena.

Kako je naveo za to je napravljen projekat u vrednosti od 70 miliona evra.

Govoreći o ciljevima reforme javne uprave, Fabrici je kazao da je prvi da javna uprava pruža bolje usluge kako građanima, tako i preduzećima. 

“Da bismo taj kompleksan zadatak ispunili, mi smo morali da radimo u različitim oblastima, a prvi zadatak je bio da se uradi sve da se omoguće svi neophodni propisi koji će omogućiti reformu”, naveo je.

Dodao je da je drugi zadatak bio da se podignu digitalni kapaciteti javne uprave, treći upravljanje ljudskim resursima, odnosno kreiranje odgovarajućih kadrovskih politika, čiji je cilj veća efikasnost, profesionalnost državnih službenika i deopolitizacija.

Prema njegovim rečima, četvrti zadatak predstavljaju obuke, zbog čega će EU od naredne godine krenuti sa sveobuhvatnim obukama državnih službenika koje će se raditi preko Nacionalne akademije za javnu upravu.

“Peti zadatak predstavlja s jedne strane pojednostavljivanje čitavog sistema, odnosno smanjenje birokratija, a sa druge strane povećanje transparentnosti, odnosno obezbeđivanje toga da državni organi i institucije budu odgovorne građanima i svima onima koji su zainteresovani za to da vide kako se novac troši”, kazao je Fabrici.

Navodeći da je u Srbiji dosta toga urađeno kada je u pitanju reforma javne uprave, Fabrici ja dodao da dosta toga još treba da se uradi, te da će u narednom periodu fokus biti na tri oblasti, kako je kazao, profesionalizaciji, planiranju politike i investicijama.

“Srbija treba da nastavi sa započetim poslovima i da gleda šta će se dešavati u narednom periodu od 2020. do 2030., a EU će nastaviti da i dalje pruža podršku kako bi reforma bila uspešno sprovedena”, kazao je Fabrici.

Načelnica Odeljenja za strateško planiranje u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ljiljana Uzelac. navodeći da je do sada mnogo učinjeno u reformi javne uprave, kazala je da povratna reakcija građana znači puno, jer daje potvrdu da imaju podršku da se neka javna politika sprovode.

Kako je navela, potrebno je ohrabriti građane da sve više učestvuju, jer se time postiže unapređenje sadržaja i ukazuje se na ono što je problem, što se kasnije rešava i time se unapređuje rad uprave. 

Programska direktorka u Centru za evropske politike – CEP Milena Lazarević navela je da je reforma javne uprave nužna da bi Srbija u trenutku kada pristupi EU i kasnije bila uspešna članica, da bi mogla da učestvuje u odlučivanju na nivou EU, a i da bi građani mogli da uživaju koristi od evropskih integracija.

“Srbija je u poslednjih 15 godina od kada se sprovodi reforma javne uprave imala uspone i padove, a najveći izazov do sada je bilo pravo otvaranje uprave građanima, određenih podataka i informacija”, kazala je Lazarević.

Dodala je da CEP trenutno insistira na tome da zaključci Vlade koji se donose na svakoj sednici budu objavljeni u Službenom glasniku i dostupni javnosti, dok je druga oblast na kojoj insistiraju depolitizacija javne uprave.

Šef programa SIGMA-e Gregor Virant, govoreći o uspešnim primerima funkcionisanja javne uprave u regionu i Srbiji, izdvojio je Srbiju i Severnu Makedoniju zbog brzine u izdavanju građevinskih dozvola, a Crnu Goru zbog integrisanog sistema socijalnih davanja…

Ono što dalje treba raditi, prema mišljenju Viranta jeste da se “sredi pozadina” što podrazumeva ne samo da sve usluge buduonlajn, već da se izgradi jaka pozadina, da budu ažurni registri koji će biti dostupni svim institucijama. 

“Srbija je definitivno napravila napredak u poslednjih nekoliko godina”, ocenio je Virant.

Dodao je da je u tom smislu primetna jaka podrška iz samog centra Vlade, odnosno da predsednica Vlade lično posvećuje veliku pažnju toj problematici i ističe da je važno da se taj mentalitet i način razmišljanja proširi na sve institucije, na sva ministarstva, na sve organe državne uprave, opštinske uprave…

Direktor Nacionalne akademije za javnu upravu Dražen Maravić, upitan šta je to što je potrebno da se promeni u javnoj upravi da bi građani imali utisak da ona obavlja dobar posao, kazao je da je potrebno uzajamno razumevanje.

“Zaposleni u upravi moraju da razumeju da su oni tu zbog građana, da građani kroz plaćanje poreza njima obezbeđuju platu i da je jedina svrha postojanja tog radnog mesta da građanima pruže uslugu, a kod građana treba da postoji razumevanje o procesu izgradnje kapaciteta za šta je potrebno neko vreme”, kazao je Maravić.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar