Stiže turski investitor, otvara 300 radnih mesta

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će u Kovin doći turski investitor "Mel tekstil"

Ana Brnabic
TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će u Kovin doći turski investitor “Mel tekstil”, koji proizvodi navlake za automobilska sedišta, a koji će otvoriti 300 novih radnih mesta.

“Završeni su pregovori i doći će turski investitor ”Mel tekstil” koji će već u prvoj godini otvoriti 100 novih radnih mesta, a posle i svih 300″, rekla je Brnabić u Deliblatu, gde je danas otvorila obnovljenu deonicu puta od Kovina ka tom mestu.

Rekonstruisani put, na kome je presvučen asfalt, dug je više od devet kilometara i omogućava žiteljima Deliblata i Mramorka, kao i posetiocima Specijalnog rezervata prirode “Deliblatska peščara” nesmetani prolaz. 

Foto: TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

“Važni su auto-putevi i brze saobraćajnice, ali je jednako važno izgraditi i lokalne i regionalne puteve”, poručila je Brnabić i navela da je u Srbiji izgrađeno na stotine kilometara takvih puteva. 

Ona je istakla da je važno da se u Srbiji tako radi i investira da ne postoje građani i opštine prvog i drugog reda.

Brnabić je najavila rekonstrukciju puta Deliblato – Mramorak.

“Pred nama je rekonstrukcija puta Deliblato – Mramorak što ćemo uraditi jer ne dajemo prazna obećanja, nego radimo i završavamo”, rekla je Brnabić.

Ona je podsetila da i predsednik Srbije često podseća da treba više uraditi za Banat. 

Premijerka je rekla da će i u strateškom investicionom planu “Srbija 2025”, koji će biti predstavljen do kraja godine, značajna sredstva biti izdvojena za lokalne i regionalne puteve, jer je vladi stalo do svakog građanina.

Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović rekla je da je lokalna samouprava u proteklih godina uložila 10 miliona dinara u puteve i istakla dobru saradnju i razumevanje republičkih vlasti. 

Kako je ocenila, premijerka i predsednik daju svoj maksimalni doprinos da Srbija bude uređena država. 

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar