Putin 4 sata i 18 minuta pred 1.900 novinara, ali na jedno pitanje je izbegao odgovor

Dužina trajanja ove konferencije bila je kraća od rekordne koja je 2008. trajala četiri sata i 40 minuta

Vladimir Putin
Tanjug/AP/Pavel Golovkin

Ruski predsednik Vladimir Putin završio je godišnju konferenciju za novinare, koja je trajala ukupno četiri sata i 18 minuta.

Dužina trajanja ove konferencije bila je kraća od rekordne koja je 2008. trajala četiri sata i 40 minuta, prenosi Tass.

Današnjoj konferenciji prisustvovalo je oko 1.900 novinara, najviše iz ruskih regionalnih medija, mada je primetan bio i broj novinara iz ruskih saveznih agencija i stranih reportera.

Putin je odgovorio na ukupno 57 pitanja koja su se odnosila na razne teme – od regionalnih problema do problema u vezi s klimatskim promenama i međunarodnih odnosa.

Foto: AP/Pavel Golovkin

Kako se navodi, ove godine su organizatori konferencije tražili od novinara da ne donose velike plakate na konferenciju, međutim novinari su to pokušali da izbegnu tako što su glasno dobacivali svoja pitanja i trudili se da privuku pažnju Putina.

On je, međutim, vrlo često tokom konferencije sam birao novinare od kojih je dobijao pitanje.

Pojedini novinari nudili su Putinu da objave njegove članke u određenim medijima i pozivali ga na razna dešavanja i darivali mu poklone, a zabeleženo je da je jedan bugarski novinar Putinu poklonio pravoslavnu ikonu.

Ovo je bila 15. Putinova godišnja konferencija koja je prvi put održana 2001, a tada je pratilo više od 500 novinara i trajala je jedan sat i 35 minuta.

Prošle godine, Putin je godišnju konferenciju održao 20. decembra i trajala je tri sata i 43 minuta. 

 

Zaobišao pitanje o identitu svoje dve kćerke

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin zaobišao je danas pitanje o identitetu svoje dve kćerke.

Imenovani izvori rekli su Rojtersu, ali su kasnije povukli izjave, da je jedna od Putinovih odraslih kćerki Katerina Tihonova, koja upravlja projektima koji se finansiraju iz javnih izvora i učestvuje u takmičarskom rokenrol plesu.

Mediji su Putinovu stariju kćerku identifikovali kao Mariju Voroncovu, ranije Mariju Fasen, koja se bavi biomedicinom, preneo je Rojters.

Međutim, nije potvrđeno da je bilo koja od njih Putinova kćerka, a predsednik, koji je razveden, malo govori o porodičnom životu, navela je agencija.

Na konferenciji za novinare Putina su pitali o njegovom odnosu prema Voroncovoj i Tihonovoj u kontekstu posla kojim se bave.

“Upravo ste postavili pitanje vezano za posao. Vi ste pomenuli jednu ženu, pomenuli ste drugu”, rekao je Putin.

Dodao je da to što su novinari naveli neke činjenice nije dovoljno, te im je savetovao: “Kopajte još malo i shvatićete kojim poslom se bave i ko je vlasnik čega i ko pomaže kome”.

Ruski predsednik, međutim, dok je odgovarao na pitanja novinara nije pomenuo ime nijedne ćerke. 

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar