Vesić: Izgradnja puteva i infrastrukture omogućava razvoj zemlje

Goran Vesić ocenio je da je otvaranje deonice auto-puta od Surčina do Obrenovca bilo impresivno

Goran Vesić
TANJUG/ MILICA NIKOLIC

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio je da je otvaranje deonice auto-puta od Surčina do Obrenovca bilo impresivno, i podsetio da izgradnja puteva i infrastrukture omogućava razvoj zemlje, što je, kako je rekao predsednik Srbije Aleksadar Vučić, osnova sadašnje vlasti.

“Kada izgradite infrastrukturu, tada se zemlja razvija. Mnogi su se smejali ili napadali predsednika Vučića kada je pre otprilike dve godine na otvaranju deonice Dimitrovgrad – Pirot rekao da je njegov san 1.200 kilometara auto-puta. Sada se vidi da se bližimo tom cilju”, rekao je Vesić na TV Pink. 

Kako prenosi Beoinfo, on je dodao da to nije važno samo za razvoj Beograda, kome je bitna povezanost s drugim delovima Srbije, već i za sve te krajeve zemlje jer se na taj način i oni razvijaju. 

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

“Posle otvorene deonice Surčin-Obrenovac, za Beograd je veoma važno obezbediti vezu između između Novog Beograda i Surčina. Ta deonica biće duga 7,9 kilometara i imaće četiri saobraćajne trake. Biće to brzi put i omogućiće da se za desetak, petnaestak minuta građani povežu na auto-put ”Miloš Veliki””, dodao je Vesić.

On je ukazao da će ta deonica bitno rasteretiti sadašnji auto-put kroz centar Beograda, gde su česte gužve, što je za grad prioritet. 

Vesić se osvrnuo i na radove na Obilaznici, navodeći da se trenutno radi deonica od Bubanj potoka prema Orlovači, a kada ona bude gotova, sadašnji auto-put kroz Beograd će, kako je naveo, postati lokalni bulevar. 

Zamenik gradonačelnika je podsetio da se izgradnjom auto-puta ne povezuju samo delovi zemlje, već i Srbija s drugim zemljama, posebno s Republikom Srpskom, jer se tako integriše srpski narod koji tamo živi.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar