Osuđen ozloglašeni silovatelj iz Indonezije: Dobio 30 godina zatvora za više od 150 krivičnih dela

U četiri odvojena suđenja, Rajnhard Sinaga (36) proglašen je krivim za napad na 48 muškaraca koje je drogirao

sudija
pixabay.com

Student iz Indonezije Rajnhard Sinaga, koji se smatra najokorelijim silovateljem Britanije, osuđen je danas na 30 godina zatvora za više od 150 krivičnih dela, uključujući 136 silovanja.

U četiri odvojena suđenja, Rajnhard Sinaga (36) proglašen je krivim za napad na 48 muškaraca koje je drogirao, nakon što bi ih iz nekog od klubova ili barova u Mančesteru doveo u svoj stan.

Binaga bi žrtve namamio nudeći im mesto za spavanje ili još pića, a kako Rojters prenosi, napade je snimao mobilnim telefonom, saopštilo je tužilaštvo.

Osudio ga je sud u Mančesteru za 159 krivičnih dela počinjenih u periodu od januara 2015. do maja 2017. godine, koji je istovremeno ukinuo ograničenje izveštavanja o suđenju u ovom slučaju.

Jan Rušton, državni tužilac, opisao je Sinaga kao “najokorelijeg silovatelja u britanskoj pravnoj istoriji”.

Sinaga, koji živi u Ujedinjenom Kraljevstvu od 2007. godine, ciljao je mladiće koji su izgledali pijani ili ranjivi i drogirao ih sedativima, verovatno drogom za žurke – gama-hidroksibuternom kiselinom koja je poznata kao GHB, rečeno je na sudu.

Žrtve su uglavnom bile heteroseksualne i napada su se sećali malo ili nimalo.

Sinaga je uhapšen nakon što se jedna od njegovih žrtava probudila tokom napada, pretukla ga i otišla u policiju sa jednim od telefona silovatelja.

Policija je otkrila osetljiv materijal – ekvivalent 250 DVD-a ili 300.000 fotografija – koji prikazuje seksualne napade na Sinagovim digitalnim uređajima.

Sinaga se branio tvrdeći da su njegove žrtve ispunjavale svoje seksualne fantazije.

Istraga o silovanju je najveća u pravnoj istoriji Britanije i prvi put da su tužioci podelili optužbe na četiri odvojena suđenja.

Policija upozorava da bi moglo biti mnogo više žrtava i apeluje na sve one koji su možda bili meta da se jave.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar