Šef britanske diplomatije poslao jasnu poruku: “SAD imale pravo na samoodbranu!”

General Sulejmani, komandant elitne jedinice Kuds ubijen je u petak u američkom napadu na njegov konvoj u blizini aerodroma u Bagdadu.

Dominik Rab
Printscreen / Youtube

SAD su imale pravo na samoodbranu kada su ubile iranskog vojnog komandanta Kasema Sulejmanija, rekao je danas šef britanske diplomatije Dominik Rab.

Na pitanje novinara tokom intervjua za BBC da li je ubistvo Sulejmanija legalno, Rab je kazao da “postoji pravo na samoodbranu”.

“U opisu posla generala Sulejmanija bilo je da angažuje milicije i one koji će napadati zapadne zemlje koje su legitimno tu, a u takvim okolnostima pravo na samoodbranu očigledno važi”, kazao je Rab, dodajući da se ne slaže sa ocenom da je ubistvo čin rata, preneo je Rojters.

General Sulejmani, komandant elitne jedinice Kuds ubijen je u petak u američkom napadu na njegov konvoj u blizini aerodroma u Bagdadu.

U međuvremenu, britanski Independent je objavio da su brodovi Kraljevske mormarice raspoređeni u subotu uveče u Zalivu zbog rastucih tenzija između Irana i SAD.

Kako je naveo britanski ministar odbrane Ben Volas, brodovi su upućeni tamo da zaštite britanske trgovačke brodove u slučaju eventualnih napada.

Izvor: Tanjug, BBC

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar