Brnabić sa Mekvilijams: Stvoren povoljan poslovni ambijent za strane i domaće investitore

Jelena Mekvilijams boravi u Beogradu povodom obeležavanja trideset godina od osnivanja Agencije za osiguranje depozita i sanaciju banaka Srbije

Ana Brnabic
Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednicom Agencije za osiguranje depozita SAD Jelenom Mekvilijams, koja boravi u Beogradu povodom obeležavanja trideset godina od osnivanja Agencije za osiguranje depozita i sanaciju banaka Srbije.

Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Govoreći o ekonomskoj situaciji, Brnabić je ocenila da je postignuta makroekonomska stabilnost uz nisku inflacliju, stabilan devizni kurs i devizne rezerve, što zajedno obezbeđuje finansijsku sigurnost građana.

Takođe, kako je objasnila, stvoren je i povoljan poslovni ambijent za strane i domaće investitore, koji će imati velikog uticaja i na jačanje srpske privrede. 

Poslovanje i postignut dogovor o izgradnji najvećeg kampusa u Evropi američke kompanije NCR, prema njenim rečima, potvrda je ovog stabilnog poslovnog ambijenta, prenela je vlada u saopštenju. 

Brnabić je objasnila da Vlada Srbije ulaže velike napore da obezbedi poslovno okruženje koje bi omogućilo mladim ljudima da ostanu da žive i rade u svojoj zemlji, a istovremeno olakša povratak onima koji bi želeli da se vrate u Srbiju. 

Kako je premijerka navela, Narodna banka Srbije je, na inicijativu Vlade Srbije, napravila Finansijski vodič za povratnike – dokument koji treba da omogući lakše informisanje i bržu integraciju naših građana koji žele da se vrate u zemlju. 

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar