Nekom će da leti glava: Skandal obeležio dodelu nagrada najzaslužnijim Britancima

Elton Džon je samo jedan od hiljadu nagrađenih selebritija, čija je adresa osvanula na internetu

Elton Džon
prinscreenYouTube

Britanski pevač Elton Džon (72), koji već ima titulu sera dobijenu od kraljice Elizabete 1998. godine, dobio je novu nagradu – odličje Reda društva časti koji može da dobije maksimalno 65 ljudi.

On je izjavio da je ganut što se nalazi na novogodišnjem spisku najzaslužnijih Britanaca zbog svog aktivizma u humanitarnoj borbi protiv side, preneli su britanski mediji.


Uz njega odličja su dobili i zvezda “Briljantina” Olivija Njutn-Džon koja je nagrađena titulom dame, što je ženski ekvivalent tituli viteza, kao i reditelji Sem Mendez i Stiv Mekvin.

Veliko priznanje: Olivija Njutn Džon, Sem Mendez i Stiv Mekvin dobitnici odličja viteza

Ipak, dodelu nagrada je ispratio skandal potekao iz, ni manje ni više, nego kabineta britanske vlade. Spisak od 1.000 ovogodišnjih dobitnika nagrada za zasluge je omaškom objavljen na internetu i tamo bio je onlajn oko sat vremena kad je greška otkrivena i otklonjena, piše portal ABC.

“Izvinjavamo se svima koji su oštećeni,  proučavamo kako se to dogodilo”, saopšteno je iz kabineta. Lista je navodno sadržala adrese istaknutih britanskih političara i visokih zvaničnika, kao i figure iz sveta zabave i sporta.

I. V. 

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar