Twitter gori: Ledi Gaga krade bez pardona?

Ne samo da se nije izvinila nego čak nije ni pokušala da se opere nakon svog bezobzirnog gesta

Foto: MICHAEL SIMON / INSTAR Images / Profimedia

Nekad je prosto neverovatno koliko poznate ličnosti mogu biti neobaveštene o zakonima o autorskim pravima.

To potvrđuje incident sa Ladi Gagom koja je tvitovala kratku poruku “can y’all stop“. Međutim, nije ta poruka sporna već fotografija devojke s fantomkom na glavi i slušalicama koja na sebi ima vodeni žig “Shutterstock”.

“Shutterstock” je pak odgovorio na taj tvit linkom ka stranici sa slikama na svom sajtu, uz poruku oevačici i sa smajlijem koji namiguje: “@ladygaga Čujemo te! Volimo da i umetnici budu plaćeni za svoj rad. Evo linka do fotografija na kojem možete da nabavite ove kvalitetne slike s licencom… ? “


Paradoksalno je što je upravo Gagin tvit bio njena reakcija na to što je na net procurila njena nova pesma “Stupid Love”. Neki izvori čak smatraju da je ovo način na koji Ladi Gaga skreće pažnju ljudima da prestane s krađom njenih pesama.

Napravili smo mali obračun – recimo da je najveće dostupno preuzimanje na “Shutterstocku” fotka od 2.592 × 3.872 piksela, što je više nego dovoljno za Twitter. Pet slika je 49 dolara, ili pojedinačno 25 dolara za sliku.

Složićete se da zvezdi ovo sigurno nije neki udarac na budžet, tako da je veća verovatnoća da osobi koja vodi njen Twitter nalog ili nije znala, ili, što je verovatnijem nije htela da se pozabavi legitimnom kupovinom fotografija.

Draga naša Ledi, možda te operu neke besplatne karte za autora fotografije koju nisi htela da kupiš. To je najmanje što možeš da uradiš. Ako se naravno “Schutterstock” ne naljuti i ne tuži te u međuvremenu u šta sumnjamo.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar