Odlučeno! Bora Dugić neće učestvovati na Beoviziji, a evo i zašto (FOTO)

Pesma nije diskvalifikovana...

foto:E-Stock/Strahinja Kostić

Pre desetak dana izbio je skandal pred Beoviziju zbog problematičnog teksta pesme “Svadba velika”, koju izvodi Bora Dugić, jer je okarakterisan kao neprimeren zbog poziva na nasilje nad ženama, a kako sada prenose mediji muzičar posle svega ipak neće nastupiti na Beoviziji jer mu je narušeno zdravlje.

Da li će Borina bomba stići do Beovizije”?

Bora Dugić definitivno neće nastupiti na Beoviziji, pošto je muzičaru narušeno zdravlje, te ne bi mogao da se pojavljuje ni na probama, a ni na polufinalnoj večeri.Duška Vučinić, šef službe za odnose s javnošću i korporativni imidž RTS, oglasila se ovim povodom i kaže da pesma nije diskvalifikovana i da će sastav Balkubano nastupiti, ali bez Bore Dugića.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Бора Дугић, краљ, солиста фрулаш, мајстор фруле. Поникао је у околини Крагујевца, тамо где и Црни Ђорђе, код Ђурђева и Вишевца. Бора Дугић спада у оне ретке, најређе извођаче који својом свирком најистинитије прослављају музику. Својим естетским уживањем у игри тонова, виртуозним сјајем, јасним и тачним изговарањем сваког појединачног тона, гипким, елегантним и облим фразирањем, ненадмашним “даљинским чулом” (ухом) за праве изворнике музичке пасторале, Дугић досеже артизам најзнаменитијег кова, сасвим сигурно још нечутог у нас, и знатно шире, артизам који садржи у потпуној равнотежи источни, српско-балкански. шумадијски фрулашки архетип и западни, француско-европски флаутски занат. Овим артизмом Бора Дугић, сваки пут суверено премошћује и превазилази свакојаке “сладуњаве осећајчиће” (Ф. Ниче), дирљиве идиле, клчерско стање музике са којима се, по природи ствари неминовно и често сусрећемо на музичкој естради. Има људи за које се може рећи да су узваници на светковинама овога света. Бора Дугић је један од њих. Мали звук Борине чигра-фруле меша се са великом музиком света (Миодраг Азањац, редовни професор флауте на ФМУ у Београду). Захваљујући свом истанчаном укусу, емоцијама, осећају за фразу и изузетној извођачкој техници, Бора Дугић спада у највеће народне уметнике у свету. Поред великог броја снимљених тонских носача за ПГП-РТС, њему је припала част да учествује на пројекту за први компакт диск у копродукцији познате куће PHILIPS и ПГП-РТС-а(1985). Учествовао је у снимању музике за филмове: “Бој на Косову” “О покојнику све најлепше”, “Нечиста крв”, “Спаситељ”…, ТВ серије: “Ратне судбине”(продукција BBC), “Вук Караџић”…, а снимао је и компоновао музику за позориште. Гостовао је у многим земљама: Француска, Немачка, Белгија, Шведска, Русија, САД, Грчка, Кипар, Ирак, Јапан, Румунија, Бугарска, Пољска, Енглеска, Канада, Аустрија, Швајцарска… Одржао је велики број солистичких концерата у великим светским дворанама са највећим српским и светским уметницима и стекао бројне поклонике у земљи и свету. #vidisrbiju# seeserbia #visitserbia #slikesrbije #srbija #srbija #srbijainstagram #srbijaslike #igsrbija #boradugic #frula @bralesrbija ✔

Објава коју дели Discover Serbia ⚪ (@discover__serbia) дана

– Pesma nije diskvalifikovana, Bora Dugić neće biti na sceni iz zdravstvenih razloga, ali je u numeri Bora instrumentalni solista i tako će ostati.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Kurir

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar