Dua Lipa opet šokirala objavom o KOSOVU: Nevešto pokušala da opravda svoj postupak

Na njene objave reagovao je i UNICEF

foto:ScreenShot/Instagram

Pevačica rođena u Prištini, Dua Lipa, naišla je na veliku ogorčenost od strane fanova iz Srbije, kada je na svom Instagram nalogu zamerila kompaniji Apple što Kosovo nije uvrstila na svoju mapu kao nezavisnu državu.

Mnoge poznate ličnosti sa naše estrade osudile su ovaj njen postupak, dok je ona dobila podršku od koleginice Rite Ore, o čemu više možete pročitati na sledećem linku.

Posle Dua Lipe i Rita Ora isprovocirala javnost: Volela bih da Apple obeleži NEZAVISNO KOSOVO!

Dua se nakon čitave bure koja se podigla na društvenim mrežama ponovo oglasila te rekla da nije imala lošu nameru.

Ona je u svom novom postu potencirala da je samo želela da “njena zemlja bude predstavljena na mapi i da može sa ponosom da priča o svojim albanskim korenima”.

Njen novi post prenosimo vam u celosti:

“Moj prethodni post nije imao nameru da izazove mržnju. Jako sam tužna i ljuta što je moja objava pogrešno shvaćena od strane nekih grupa i pojedinaca koji promovišu etničku razdvojenost, nešto što ja strogo osuđujem. Svaki put kada objavim nešto o Kosovu, komentari polude, čak i ako se radi o lepim stvarima kao što su hrana i muzika i susrećem se sa snažnim otporom prema autetntičnoj albanskoj kulturi. Svi zaslužujemo da budemo ponosni na svoj poreklo, odakle god da smo. Samo želim da moja zemlja bude predstavljena na mapi i da mogu sa ponosom da pričam o svojim albanskim korenima. Ohrabrujem sve da prihvate svoje nasleđe i da uče i slušaju jedni od drugih. Mir, ljubav i poštovanje prema svima – Dua X”, napisla je Dua Lipa na svom Instagram profilu.

Na Lipinu prvobitnu objavu reagovao je i UNICEF. Dua se predstavljala kao ambasador UNICEF-a, a na zvaničnom Instagram profilu srpskog UNICEF-a, negirali su da je Dua njihov ambasador i istakli da oni “ne podržavaju stavove koje ona iznosi”.

 

View this post on Instagram

 

❤️

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

M.M.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar