Šarliz Teron otvoreno o zlostavljanju svog oca i majčinom ubistvu

Holivudska zvezda bez zadrške ispričala o svim svojim negativnim iskustvima od detinjstva do danas

Šarliz Teron
Tanjug/AP/Charles Sykes/Invision

Holivudska zvezda nikad nije zatvarala oči pred istinom, bez obzira na to koliko ona bolna bila. Naprotiv, trudila se da je ne sakriva, ne bi li svi ljudi sa sličnim sudbinama shvatili da nisu usamljeni u svojoj nesreći.

U intervjuu za NPR, glumica koja je odnedavno promoviše svoj novi film “One su bombe”, govorila je o svom ličnom životu, od trauma tokom svog odrastanja u Južnoj Africi u vreme aparthejda, do svog uznemirujućeg iskustva sa seksualnim zlostavljanjem na radnom mestu. Otvorila se i o svom burnom detinjstvu, tačnije o nasilju u porodici koje su ona i njena majka pretrpele od oca alkoholičara.

Foto: Yanju/AP/Charles Sykes/Invision

“Moj otac je bio veoma bolestan čovek. Čitav život bio je alkoholičar. Doživljavala sam ga uvek na jedan te isti način, kao alkoholičara… Bila je to prilično beznadežna situacija”, rekla je ona za NPR. Kraj njene mučne porodične priče dogodio se kobne noći kada je njen otac, pijan i naoružan pištoljem, ispalio tri hica na svoju ženu i dete.

“Moja mama i ja smo bile u spavaćoj sobi naslonjene na vrata, jer je on pokušavao da ih razvali. Obe smo bile naslonjene da on ne bi mogao da uđe. On je napravio korak unazad i ispalio tri hica kroz vrata. Nijedan od tih metaka nas srećom nije pogodio. Tada je mama reagovala u samoodbrani i okončala pretnju po naše živote”.

Iako joj je ta priča mučna i posle toliko godina, ne stidi se da je deli sa svetom jer veruje da će to mnogo značiti onima koji prolaze kroz slične situacije: “Nije me sramota da pričam o tome jer mislim da što više razgovaramo o tim stvarima, to više shvatamo priču o zavisnicima”.

Ona se takođe nada da će njena uloga u film “One su bombe” pobuditi sličan osećaj solidarnosti među žrtvama seksualnog zlostavljanja, budući da je i sama bila žrtva.

Kroz svoj lik u filmu ona želi da prikaže nijanse zlostavljanja koje nisu uvek tako očigledne: “To nije uvek fizički napad. To nije uvek silovanje”, kaže ona i dodaje: “Postoji psihološka šteta koja se dešava ženama u svakodnevnoj komunikaciji, dodiru ili pretnji da će izgubiti posao. To su stvari sa kojima sam se definitivno suočavala u yoku svog radnog veka.”

“One su bombe” se trenutno daje u domaćim bioskopima, a njena glavna glumica odlučna je u nameri da nastavi da govori istinu o moći, na ekranu i van njega.

I. V.

Nikol Kidman, Margo Robi i Šarliz Teron svrgnule čelnika TV ”Foks njuz” (FOTO+VIDEO)

Izvor: Objektiv/NPR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar