Uhapšene holivudske zvezde Hoakin Finiks i Martin Šin (FOTO)

Glumci su juče odvedeni s protesta u vezi s klimatskim promenama u pratnji policije

Hoakin Finiks uhapšen
Profimedia

Dobitnik ovogodišnjeg “Zlatnog globusa” Hoakin Finiks i dobitnik “Emija” Martin Šin uhapšeni su juče na protestu “Fire Drill Fridays” koji svake sedmice organizuje glumica Džejn Fonda.

 


 

Oni su bili deo mirnih demonstracija na Kapitol Hilu, kad je policija tražila da se prisutni raziđu. Budući da su se oglušili o navode, pripadnici organa reda su ih priveli, javlja NBC.

 

Foto: Profimedia

 

Pre hapšenja na sceni su se smenjivali govornici koji su govorili o tome kako je neophodno hitno angažovanje u vezi sa klimatskim promenama.

“Pozvani smo da nađemo nešto u svoji životima za šta se vredi boriti… nešto što nas može podići kao naciju i sve njene ljude na ono mesto gde je srce bez straha a čovek s visokouzdignutom glavom, gde je znanje slobodno”, rekao je Šin prisutnima. Finiks je pak istakao da se vozi avionom, ali da je bar promenio svoje navike u vezi s ishranom. On je, inače, već niz godina pobornik veganske ishrane.

 


 

Ipak, oni nisu jedine holivudske zvezde koje su bile privedene zbog odbijanja da se povinuju naređenju policije, pre njih to se dogodilo Semu Votersonu, Tedu Dansonu, Dajani Lejn, Seli Fild, Pajper Perab, te Gloriji Sajnem navodi Forbs.

 

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar