Jeziva ispovest Slavice Ćukteraš: Doživela sam pakao i završila kod neuropsihijatra (FOTO)

Mislila je da umire...

Slavica Ćukteraš
ScreenShot Instagram

Slavica Ćukteraš je, kao što je obećala pratiocima na društvenim mrežama, snimila video zapis u kom je do detalja ispričala sve o svojoj borbi sa anksioznošću.

– Prvi put sam pričala o tome javno 2010. godine u jednoj emisiji, tri godine nakon što sam počela da se borim sa time. Prvi put mi se tako nešto dogodilo u Las Vegasu, i to je za mene bilo strašno stanje i šok. Bili smo u hotelu, sasvim normalna situacija, a ja sam samo osetila gušnje i otkazivanje ruku i nogu. Izašla sam napolje i legla na beton jer drugačije nisam mogla da se izborim sa tim stanjem. To je nešto najstrašnije što je moglo da mi se desi. Mislila sam da umirem – počela je priču pevačica.

 

 

 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Објава коју дели Slavica Cukteras (@cukterasslavica) дана


– Te večeri smo imali nastup jer smo mi, kao učesnici “Zvezda Granda”, imali turneju u Americi dve-tri nedelje. Plašila sam da će to da se ponovi. Ni sama ne znam kako sam izgurala to veče. Kada sam se vratila u Srbiju, krenula sam po lekarima opšte prakse, kardiolozima i slično, ali su mi svi uporno govorili da sam potpuno zdrava. Ipak, ja sam u sebi znala da mi nije dobro, ali nisam znala šta je u pitanju.

Nakon par meseci mučenja otišla je kod neuropsihijatra koji je ustanovio da patii od anksioznosti i napada panike, kao i da to nije bolest nego stanje, i da se leči.

-Dve godine sam išla na redovne razgovore sa neuropsihijatrom i koristila terapiju. Za sve to vreme sam prolazila kroz unutrašnji pakao jer sam konstantno morala da idem na snimanje emisija, festivale, nastupe… Tada sam bila u jeku popularnosti – nastavila je priču Slavica.

– Plašila sam se da uđem u avion, bojala sam se da izađem na scenu. Znala sam u ponoć da zovem psihijatra jer sam mislila da ću umreti ako se popnem na binu. Nisam htela da odustanem i polako sam počela da pobeđujem to stanje, što nije nimalo lako.

– Mnogih nastupa se nisam sećala. Panika je bila tolika da me je dovodila do stanja šoka. Ponekad sam odlazila na nastupe i u tom stanju ih održavala, pred nekoliko hiljada ljudi, a da niko nije primetio kako se osećam. Sa druge strane, kada bih otkazala nastup osećala bih se kao da ništa u životu nisam postigla jer sam se fokusirala na negativne stvari. Još su u to doba mediji pisali o meni sve i svašta. Tada sam imala 20 godina, a sada imam skoro 35. Istrenirala sam svoj um i sebe, povratila sam svoju energiju. Mislim da sam izašla iz začaranog kruga jer mi se te epizode više ne ponavljaju, a sve i da se dese znala bih kako da odreagujem i da ih pobedim – zaključila je Ćukterašova, uz napomenu:

– Ako mene, kao javnu ličnost, ovo stanje nije omelo da obavim mnogo zadataka koji su bili preda mnom, nadam se da neće ni vas. Ne uvlačite se u kuću, ne povlačite se u sebe, znam da možete da se izborite sa tim!

 

Izvor: Pulsonline

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar