Ivana Peters: Svaka vrsta nasilja me užasava! To je i moja majka doživela

Pevačica progovorila o najosetljivijim temama današnjice

Ivana Peters
ScreenShot Instagram

Pevačica Ivana Peters u intervjuu za Blic dotakla se teme psihičkog nasilja za koje je istakla da je podjednako teško kao fizičko, te da je kao mala gledala majku kako živi u kavezu, a da toga nije bila svesna.

Pobednica šoua „Tvoje lice zvuči poznato” osvrnula se izmežu ostalog na početak karijere, komunikaciju s opasnim momcima, ali i devedesete koje su donele nemaštinu. Ivana otvoreno priča i o tome da je najviše brine porast nasilja u društvu zato što smo kulturno još uvek na niskom stupnju razvoja.

 -Imam vrlo čvrst stav da ne postoji opravdanje za bilo kakvo nasilje. Teško mi je što su neke žene zaplašene, neke ubijene u pojam pa ne prijavljuju nasilje. Neke su fizički, neke psihički maltretirane. Nekada je ovo drugo još gore, kada si u kavezu a ne znaš da si u kavezu. Moja majka je to imala u jednom trenutku i to me remeti i užasava. Najlakše je pomoći drugima, najteže sebi zato žene moraju da se nađu jedne drugima.  Bila sam jako mala, ali činjenica je da sam imala poznanike kojima se to desilo, pa na javnoj sceni slušam o tome. Krivo je društvo i vaspitanje koje je unazad decenijama patrijarhalno. Nasilje nije iskorenjeno u manjim mestima i dalje se priča “sekira u čelo”, “sukob oca i sina”. To je stvar kulture i obrazovanja.  Moj prvi kontakt sa diskotekom je bio neprijatan. Izvela me drugarica iz kraja. To veče smo se susrele sa mnogo “jakim momcima” koji su hteli da nas vode kući i tako smo upale u neprijatnu situaciju, iz koje smo se izvukle na sreću. Kada sam počela da pevam, Goca i ja smo bile potpuno zaštićene.

O srčanom udaru koji je preživela pevalica je rekla:

– Mene treba naterati puškom da odem na kontrole, ne zato što sam zatucana nego što imam fobiju i od aparata za merenje pritiska. Ko mi priđe može samo da bude izbačen iz sobe, zato ne diraj mečku dok spava. Imam terapiju koju pijem redovno pa savetu doktora.

Na pitanje da li joj je krivo što nisi zaradila više kada si imala priliku?

– Da nemam dete, bilo bi mi svejedno, ali iz ove perspektive volela bih da sam zaradila više. Imala sam mnogo, sada nemam, i drago mi je što znam za obe strane medalje.

 

 

Izvor: Blic

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar